Welcome to my dollhouse.


Söndag. På söndagar hinner man tänka efter. Jag sitter helt ensamn. Nästan. Men jag saknar ändå inte. Ingenting. Jag känner ingenting. Det kvittar om du inte finns. Om du inte dansar naken för mig längre. På söndagar kan man göra roliga saker. Min bror och jag åkte till IKEA och tittade och tittade. Jag vill bara fylla en hel kundvagn med kastruller, gardiner och blommor och flytta in på en gång. För i fredags var jag med mitt sällskap och tittade på den. Lägenheten. Det känns som en liten dröm att få bo där. Att bo någonstans. Själv. Med bara mina saker. Så nu vill jag sitta mitt bland alla kartonger och packa upp allting. Så var jag med mormor och tittade på soffan som jag ska få av Gunni. Den är så fin att man dör lite. Den är så fin att den borde stå i ett litet slott. Och över den ska jag hänga massa tavlor i hundra olika ramar. Man borde längta efter saker mer, det känns som att tiden går så hemskt långsamt. Och det är ju skönt eftersom att tiden alltid springer ifrån en. För snart blir jag tjugoett. För snart är man helt plötsligt gammal och förhoppningsvis klok. Visst är det fint att tänka att det inte är dags än. Att min tid inte är inne. Som ursäkt att vara lat och inte ta tag i min höst. Men min tid är här för länge sen. Det måste bli något av mig. Men det ska vi inte oroa oss för nu. För nu ska jag fara in till stadens torg och äta god mat och titta på Big Love.

Massa kärlek.

Let's not tell our sad stories.

Så äntligen fick jag mitt kärleksbrev. Och jag kan inte andas. För det känns så mycket. Jag vill bara att en månad ska ha gått, och vi ligger i en säng och ler mot varandra igen. Jag önskar jag kunde hjälpa det. Men det kan jag inte. Jag har försökt. Man kan inte göra någonting när man har fjärilar i magen. De kommer när de vill och lite till. För jag har ju världens finaste som pussar på mig tills jag somnar. Som kysser så mjukt att man tappar andan. Som aldrig vill sluta kramas. Och som får mig att skratta tills jag får ont i magen. Så att man bara mår bra.

Jag vet inte.
Men det är väl klart att du får.

And if you want me to be real deep.


I'll hook you up with some poetry. Ibland önskar jag att kärleksbrev inte var så töntigt som alla tycker. För då skulle man kanske få kärleksbrev oftare. Jag bara längtar och längtar, efter att flytta. Så jag får ställa upp mina glas i alla skåp, fylla mitt fruktfat med körsbär och hänga upp massa tavlor. Sen ska jag sitta i den finaste soffan och dricka te som smakar blåbärspaj och lyssna på musik. Äntligen har det riktiga sommarvädret kommit och man kan äta frukost utomhus och sola hela dagen. Då är det okej att äta massa glass. Hannah har haft saft och bullkalas. Fint va? Jag har bytt bort mina tider idag och imorgon. Så jag ska kalasa med bubbelvin både fredag och lördag. Jag har träffat Mia också, det var längesen. Scones är ju så gott. Det ska jag baka till frukost varje morgon. Jag kommer inte tröttna. Nu ska jag duscha och hoppas på att jag blivit brun, så som jag har pressat i solen hela dagen. Sen ska vi handla massa gott att göra middag av.

Pussar och kramar.