Du flätade in en flygmaskin i mig.

Du var full och jag var full.
Du är den sortens flicka jag gillar.
För du är tom och jag är tom.

Egentligen är du inte kär i mig.
Och egentligen är det okej med mig.
För jag blir aldrig kär i nån.
Sånt där är slöseri med tid.

Då slösar vi bort våra liv.
För jag tänker alltid på dig.

Håkan Hellström.


Det kan inte hjälpas att det blir vinter.


Jag är inte säker på att jag klarar av att vara lycklig, det känns som att jag är gjord av trolldeg. Förälskad som en smält snöboll. Jag läste den vackraste boken om kärlek. Såndär speciell kärlek som bara vissa får känna. Den handlar om dom och om inga andra. När man vill säga: Det är några andra där ute. Gå inte dit. När allt som hänt innan bara måste försvinna. Man drunknar utan varandra. Men sen går allting sönder och det blir som att hela tiden hälla på mer färgglatt strössel på smältande mjukglass. Så kramar de varandra förtvivlat hårt när de inser att det inte kan vara som vanligt längre. Det bara går inte längre. Så kan de inte känna om hjärtat brister eller stelnar för det gör så ont. Så ont att det inte går att förstå. Fint va? Fast det skär lite i mitt hjärta också av att läsa det. Jag tror bara att man kan känna det första gången. När man inte vet bättre. Men alla kan inte. Bara vissa. När det blir kallt och det alltid blåser in is innaför jackan brukar jag tänka på vad hade jag gjort utan alla varma famnar jag blivit kramad till sömns i. Jag är så glad för alla nätter jag inte varit ensam på. Varför gör det så ont att vara ensam? Varför kan inte jag tycka att det är fint med ensamhet. Lugnt och stilla. För att det är finare att vara tillsammans. Men ibland går det. Som nu. Nu regnar det ute och jag dricker te och äter kakor ur min kakburk. Boken heter "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" och är skriven av Gunnar Ardelius. Den borde man läsa om man funderar mycket på vad kärlek är och varför den kan göra en så illa. Bilden kommer från Flickr.com.

All I wanna do is tuck you in.
Feel your skin.
Breathe you in.

Tiden har stannat här.


Im kind of a big deal. Och idag var det en ganska stor dag. För det snöade för första gången i år. Om man inte räknar när det haglade snöbollar på oss på Hultsfredfestivalen i somras. Men jag tycker inte vi räknar med det. Så idag kändes det lite som vintermys och lite som jul. Då ska man tända ljus. Så känns det inte lika kallt. Jag har städat överallt idag. För igår hade vi kalas här. Det var himla trevligt men vi lyssnade på musiken lite för högt och kanske lite för sent. Så det kom en man och sa till oss. Jag har lite panik för det idag. Men det dränker jag med te och tittar på Flight of The Conchords avsnitt. Fint. Det dröjer ju hur lång tid som helst innan Rickard kommer hit och leker med mig. Jag fick en sån helg jag ville ha i alla fall. För i fredags efter jobbet, så åt jag god mat hos mamma och pappa och åkte in till Bröderna Olssons och drack öl och äckliga vitlöksshottar med Staffan och Rickard. Så följde mamma med mig till Secondhand butiken och tittade och tittade. Sen lagade vi den godaste grytan till lunch. Sen kom Sofie och vi tittade på Sex and the City till middagen och sen blev det kalas till fin musik.

Puss.

Bara så länge det finns stjärnor över oss.


Idag är jag ledig. Det är skönt. Bella har precis varit här och fikat med massa te, scones och smoothis. Det var trevligt. Man borde verkligen ta vara på alla sina fina vänner. Jag har inte sovit hemma en enda natt på mer än en vecka. Så himla mysigt. Men inatt ska jag sova hemma hos mig. I mina nya lakan. Så tänkte jag vara duktig och skriva ett CV. Stryka mina klänningar och laga något gott till middag. För ikväll kommer Sofie och Staffan och hälsar på mig. I helgen mådde jag så dåligt. Så dåligt. Jag ska aldrig dricka mer. Men Leilas kalas var hemskt trevligt och vi sjöng massa Singstar. Sen bar Ante hem mig och vi ramlade ner för en backe. Det måste vara råttgift i drinkarna som Sofie blandar. I helgen som kommer är jag ledig. Då skulle jag vilja åka in till stadens torg och dansa till fin musik. Titta på massa gamla fina saker.

Puss.

Jag ramlade över allting.


Så himla fint. Att vi kan gå till varandra nu. Jag måste hitta en inflyttningspresent. I helgen har jag brassat runt med Mia och Kevin, ätit pizza och myst med ost och kex hela kvällen med Staffan. Sen sov vi alla fyra i min säng. Det var hemskt  trångt men oh så mysigt. Så fick jag åka in till stadens torg när det nästan blivit morgon men fortfarande mitt i natten. För jag skulle rädda alla knäppisar från att frysa ihjäl i minusgraderna och sov någon helt annanstans. Så på lördagen fick jag städa som tusan innan alla kom hit på halloweenfest, fast att det bara var jag som var utklädd. Så gick vi och dansade tills jag höll på att somna och du hämtade mig. Sen har jag kramats mycket också. På söndagar ska man kramas. Sen blir det bara kallare och kallare. Dagarna bara går och snart är det helg igen. Jag jobbar, jobbar hela tiden. Men ändå tar pengarna bara slut. Och snart är det jul och då ska man få panik över alla julklappar. Äta mat tills man får ont i magen och ha ångest över att julen är slut och snart är det ett nytt år. Sen går åren så fort och jag vet inte vad som kommer hända med mig. Jag vill göra något annat. Men jag kan inte. För jag har lurat mig själv. För många gånger nu.

Kärlek.