Lilla fågel blå.

 

Till att börja med. Är det väldigt svårt att sätta in bilder i bloggen. Den är lite trögfattad, men det gör ingenting. Jag blir inte irreterad, om min blogg vill vara ful. Men visst, inte mitt problem. Dessutom fick jag nyss ett chokladhjärta. Kan man få nog av hjärtan? Nej. Jag dricker också ovanligt gott te, som jag har hittat i en gömma. Grönt te i pyramidpåsar. Så bråka på, jag kommer ändå inte bli arg. Fåglarna sjöng om vår för mig i morse. Det kändes lite knasigt. Det är för kallt för fågelkvitter. Men mysigt var det att höra när jag pulsade genom snön, till mitt underbara (Läs: Långtråkiga.) jobb. Det kan inte hjälpas. En annan sak jag inte kan hjälpa. Är att jag har blivit ha-galen. Blivit  och blivit. Alla är väl mer eller mindre ha-galna. Som växt  upp under samma förhållande som mig, så klart. En klocka runt halsen, vad kan bli mer praktiskt? Detta trendiga hjärta kan man hitta på Urban Ourfitters. Väldigt läckert, men var uppmärksamma på prislapparna. Det ligger på fina-gatan. Angående pengar, måste vi ta ett snack. Vi är  sanslösa. När det gäller det vi stoppar i munnen, det kostar  multum. Min störtsta utgift är mitt leverbröd. Allt ätbart. Men  ack, så gott. Igår blev det Tigermat igen. Och resterna av  glassen. Till Rederiet. Det var bra många år sedan jag  såg det på Tv. Jag har aldrig följt det, och det ångrar jag  nu. Det är bättre än man tror. Såp-operornas såp-opera.  En klass för sig, tillsammans med Våra Bästa År. (Jag skojar.)  Jag vill bara poängtera det. Sedan var det Desperata Hemmafruar, som jag  endast fick en liten skymt av. Tack vare smuts. ♥

Kalorier.

65708-8Jag skulle gärna gå klädd som ett bakverk. Verkar det som. Jag har ingen värk. Detta är heller inget ätbart, måste jag medge. Det är en ring, ingen leksak, som ska passa vuxna, fullt utvecklade människor.  Vi ska få tårta här på fredag. Som tack för att vi har städat lagret kliniskt rent till den store Dr. Zumwinkel. Som struntade i att komma. Typiskt. Men inget är tydligen gjort förgäves och tårta är ju aldrig fel. Snön verkar inte vilja sluta falla. Jag måste nog acceptera att vintern är här för att stanna ett tag till. Men åter till ämnet. Man ska vara försiktig med sötsaker. I gårdagens nyheter kunde man läsa om en åtta-årig pojke som vägde 96 kilo. Okej, det är två mig ungefär. Utspritt på färre centimeter. Han var så fet att han ska bli omhändertagen av myndigheterna. Smart. Akta er, gott folk, så att ni inte äter ihjäl er. Det kan inte vara en smärtfri död. Om det nu finns någon sådan.


Munkar med hål i.

65708-9Fy farao vad munkar är gott. Ett sånt här halsband skulle vara smaskigt att ha runt halsen. Observera dock att det inte går att äta. En annan god nyhet är att mina försvunna äppelörhängen nu är återfunna. Av okänd  person. Gudarna måste hört mina klagomål om mitt slarvande. Tack. Förmodligen till min kära  mamma, som städat fram  det, ur någon vrå. Min förkylning kan slänga sig i väggen, den bryter aldrig ut. Jag tänker trotsa den, för en till lugn vecka står jag inte ut med. Ikväll blir det till att  lyfta  skrot  på gymmet. Hoppas då att min kropp protesterar och blir sjuk. Så att jag kan jag få vara hemma. Och beklaga mig. Så att jag kan uppskatta detta lugn, jag befinner mig i dagligen. Varför har inte alla sportlov? Det var i alla fall myskväll igår,som man har på lov. Med min efter längtade kusin och glass. Vanilj med kakdeg och chokladbitar. Till Happy Feet. Glada pingvin fötter. Det var en gullig och hemsk film. Man fick en ovanligt snäll bild av oss människor.

Oviktig fakta.

Jag har glömt skriva om min korta helg. Den var kanske tre timmar lång. Vad hinner man på det? Ingenting. Hela fredag kväll satt jag på Ica och var avundsjuk på alla människor, och familjer som bunkrade upp med massa gott inför helgen. En kund köpte kanske femton stycken färdiga (färska) måltider, som koster ungefär 50 kronor styck. Plus diverse snask. Det gick på 1500 svenska rikstaler. Då började jag undra. Varför? Man kan väl inte bjuda sina gäster på färdig mat från Ica, i fula plastförpackningar. Men vad vet väl jag? Att hela familjen skulle festa på dessa måltider var uteslutet, paret var inte mer än 25 år gamla, så många barn kan de omöjligt hunnit skaffat. Man kan heller inte spara de hur länge som helst, för framtida bruk. Nog om det. Jag bestämde mig att jag skulle köpa Ben&Jerrys glass, för det är sådan väldig hysteri kring denna glass. Det tog väldigt lång tid att bestämma mig för vilken. Så när kvällen led mot natt hade jag en kasse full med beställningar hemifrån plus en inkasserad grillad kyckling. Jag ska säga det rakt ut. Jag glömde kassjävlen. Glassen och kycklingen, rakt ner i sjön. Resten klarade sig, men vad hjälpte det mig? Lördagen var jag krasslig, men tog ändå en trevlig runda på stadens torg. God mat med pengarna i behåll. Myskväll. Gosnatt. Söndag var det kalas. Min lilla, lilla bror har blivit stor. Sen var det Parlamentet. Mitt favoritprogram. Slut.


Du har tappat ditt ord.

Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp och gråter så övergivet.

Vad var det för ord - var det långt eller kort. Var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort, du barfotabarn i livet.


Nils Ferlin, 1898–1961, Sverige. Ur Barfotabarn, 1933.


Nyckelord.

65708-7
Jag har panik och ångest.
En aningens bara, inte mer.
För några saker. Som så klart är hemliga.
De ligger och gnager. Långt in.
Jag måste plocka fram dem.
Ur byrålådan. Titta på dem.
Tills de försvinner.
Musik.

Pingla.

Igår  fyllde  jag dock på mitt lager. Från Kista Gallerias sortiment. En röd kofta, från Indiska. Två klänningar, varav den ena var lite, men bara lite  för liten. H&M så klart. Jag tror dom har  förminskat storlek 34 en aning. Jag vägrar gå  med på att ta 36. Nördar. "Sommarklänningar"  eller T-shirtar för väldigt stora människor, från  Gina Tricot. Men mitt sällskap var nog bäst. Lite qualitytime  med  min  lilla  söta kusin. God mat, sallad  med  allt,  som  jag  valde själv, närmarebestämt. I  helgen  blir  det kalas.  Tillsammans, med lilla Andreas och lilla Klas. För nu har dom blivit stora gossar. Inget trams. Jag for, genom snöyra. Till trötter, jag var så trött. Te och pusskalas. Idag blir det fest hela kvällen lång på Ica. Kom gärna och handla något av mig. Så blir jag glad.

Skrutt.

65708-18Gärna för mig. Äpplen är gott.
Jag är lite bitter för att jag tappade
bort mina örhängen, som föreställde
röda äpplen. Ingen hade tuggat på dem.
Det är så typiskt mig att tappa bort saker,
jag verkligen tycker om. Min mössa till
exempel. Nu har  jag ett substitut, som
jag inte alls gillar. Eller mina fina
pärlörhängen.  Hemma  hos
vårtpungen.Listan kan göras 
lång. I ett kärnhus, skulle
jag nog inte vilja bo.

Ursäkta mig.

Ursäkten mottagen.
Jag blir skadad av alla modebloggar.
Men den här klänningen blev jag farligt kär i.

65708-1

800 kronor hos Asos. Som inte ens har någonbutik i Sverige.
(Vad jag vet.) Och jag ska inte börja handla på internet.
Någon måtta får det vara. Jag önskar mig.
Av tomten.

Plus-Minus Noll.

Det gör ingen,
skillnad.
Det ger ro, 
i paniken.

Vi ror, i land.
För att överleva.
Utan band.

Varför i hela friden ska vi alltid leka så fasligt kloka?

Njurstenar.

Idag ska jag hälsa på mitt lilla gullegryn. Det ska bli trevens. Mitt mål idag: Posta ett brev. Så att räkningarna kommer till mig istället för pappa. Kan det ha något med att göra varför det blev postat två månader försent? Nej, inte alls. Det känns bra, att äntligen göra något som man skjutit upp så länge. Jag har många andra saker, kanske skulle jag ta tag i dem, när jag ändå gör revolt. Kanske. Några smakprover: Ringa till tandläkaren, och säga en sak, som inte spelar någon roll, som man inte kan göra något åt. Som jag vill, men inte vill. Inte heller konstigt att den saken hamnat på skjuta-upp-listan. Spara pengar i bra fonder, som blir träd, som det växer pengar på. Jag behöver lite rikedomar. Ta mig i kragen och på riktigt anmäla mig till en kurs, på en dum skola för vuxna barn.  För annars blir det inget av mig. Det måste bli något stort av mig. Jag känner det på mig. Nu: Dags för lurreburre. Lunch. Mackisar med köttfärssås, gurka. Jag önskar jag hade en femma, så jag kunde något läskande drickbart, istället för vatten ur en plastmugg. Men det kan inte hjälpas. So long.

Gosigt.

På mitt jobb. Äter jag ett päron, och har ingenting att göra. Lyssna på radion, som spelar samma låtar om och om igen. Jag är jätteglad idag. Trots långtråkigheten. Allt känns bra, i  mitt hjärta. Som i drömmar. Som blir verklighet. Men snart kommer uppgivenheten igen, och mina tankar och minnen som står mig upp i halsen. Varför kan vi inte bara försvinna, från alla problem som inte jag kan se. Som inte mina ögon kan se. Lite brasaker behöver vi. Ett jätteskönt bad, tog jag igår. Med god olja och anisktmask. Inpackat hår som är hopplöst nu för tiden. Det känns som skägg, hårt och sträft. Alla hårtoppar kluvna i minst tre delar. Nudelsoppa, och pankisar till efterrätt. OC, är inget att hänga i julgranen längre. Direkt. Inte nu, men nu. Sedan, ännu en efterrätt, nämligen en Semla. En dag för sent, men som man alltid säger. Hejdå.

Laga mig, sa Pulvret.

Idag är en bra dag för mig, men en dålig dag för många andra människor. Jag är glad, samtidigt som jag gråter i mitt hjärta för lilla Alfons, som jag inte har en aning om vem det är. En liten människa som bara har fyllt fyra år, men aldrig kommer att fylla fem. Idag stod det, i hans blogg, att sjukdomen hade spridit sig explosionsartat, överallt i hjärnan ner i ryggen. Cancer. Riktiga tumörer, som inte går att döda. Så ont, en liten kropp kan ha. Morfin, droger i så höga doser att han mesta tiden är medvetslös för att kunna stå ut. Och det finns inget någon kan göra, ingen kan laga Alfons. Så mycket smärta, han och alla som står honom nära får stå ut med. Det gör mig så ledsen. Att döden kommer sitta och blänga på dem, varje steg de tar. Döden är så avlägsen för mig, den står inte och lurar runt hörnet. Jag ska skänka pengar till Barncancerfonden för att minnas Alfons och alla andra barn, som blev besegrade av denna hemska sjukdom. Som forskning förhoppningsvis kan förinta. Det går ju inte, att de bara försvinner. Jag vill inte. Jag är också ledsen för att många människor har så svårt att förstå. Så egoistiska och hänsynslösa att det skadar andra. Elakingar. Men jag vet att du är stark, och att du kan. Alla utom jag. För det pirrar i min mage idag. Jag kan inte hjälpa det, jag vill ju egentligen inte. Inte om det finns lögner i vägen. Men dom vill jag bara glömma bort, och aldrig veta av. Inte dig heller. Bara ikväll. Jag orkade ingen Semla igår, inte efter Tigermaten. Den är så god, att man äter sig alldeles proppmätt. Ikväll orkar jag. Nu är jag så här halvsjuk igen, vad är det för vits med det? Ingen. Antingen är man sjuk, märkbart sjuk, eller frisk, frisk som en nötkärna. Jag har inte tid att vara mittemellan. Jag behöver lite kusinvitamin imorrn. 

För en tid som bara går, och aldrig kommer igen. 

Spanskland.


En hemlig hälsning till Sofia som är i fjärran land. Det känns så väldigt knasigt att du är borta, även fast
det inte gör så stor skillnad i min vardag. Tyvärr. Hoppas du har himla-roligt,
men stanna inte på tok för länge så att du glömer bort mig.
Bien!



Fettisdagen.

Idag har jag lite ont i halsen. Eller mer sträv, som sandpapper. Det var nog bra att jag inte tränade. Även fast man tar det överdrivet lungt, när man går runt självmant på gymmet. Jävligt synd att förra veckan var en vilovecka, då känns det inte lika bra att ha denna vecka som en kurerarvecka. Men det kan inte hjälpas, när man jobbar med att prata i telefon. Då måste halsen vara fit for fight hela tiden. Istället för att vara hemma och klaga på min hals för min intresseklubb, hälsade jag på lilla gullfamiljen. Mia och busiga Kevin, som lärt sig stänga av datorn. Så söt. Jag längtar, men saknar det gamla. När man hade så larviga problem. Nu är det allvar. Medelåldern för kvinnor att få barn i Sverige är 29 år. Äldre än jag trodde. Men man behöver ju inte känna sig stressad i alla fall. Jag tror min kropp har bestämt sig, att jag inte ska komma upp innan klockan sju på morgonen. Det är exakt så jag hinner, med +-0 marginal. Även om jag ställer klockan på fem. Knasigt. Jag har en apelsin till fika idag. Vi får inga semlor på mitt jobb. Tyvärr. Jag kan ju brilljera lite med mina kunskaper om Semmeldagen, som man också kan kalla den. Jag har helt enkelt googlat, och blivit lite smartare. Det kommer från att man frossar inför, den kristna fastan. Som vi i och för sig inte har längre. Förut var smelor matiga brödbullar, ibland fyllda med fläsk! Blä. Ordet semla kommer från latinets Simila=vetemjöl. Vetemjöl=fest förr i tiden. Semlja=jord, klot. Semi=halv. Där har du. Jag ska nog äta en fettisbulle när jag kommer hem istället. Ja, det var väl det mitt hjärta hade på sig idag. Ingen lösning, på hurvida vi ska göra med min böld. Disskusionen kvarstår. En liten anka; min kära mor har namnsdag på torsdag. Jag ska överraska henne, för ingen har koll på namnsdagar i våran släktfamilj. Men med vad? Det är inte upp till mig att avgöra. Något tips?

Ni kan inte se mig.


Prisa Herren.

Här kommer skatteåterbäringen.

Det går inte så bra, när man bara försöker förtränga. Ibland funkar det så bra, att bara sitta här och beklaga. Mig. Men inte nu. Det förstör min positiva anda. När jag inte kommer ihåg alla glada saker. Men jag ska göra ett försök. Det har ju trots allt varit helg, men den har gått så fort att jag inte minns den. I stora drag, var det Alla Hjärtans Dagskalas på Fabben i fredags. Det var mycket trevligt, med kycklingklubbor till middag. Vin och martini för att släcka törsten med. Inte tillsammans dock. Godis, och Leila var DJ. Mycket människor som inte är helt haj på hur man ska bete sig, eller inte bete sig på ett allmänt uteställe. Eller det handlar väl mer om vett och etikett. Man borde väl inte armbåga folk på dansgolvet, eller ramla in i andra. Trampa folk på fötter och skrika i öronen. Preja sig fram och slåss. För så vill man väl inte bli behandlad? Men vad vet väl jag. Men det var hemskt roligt att parta lite med Nr. 15. Det händer en gång på miljonen. Jag sov, och vaknade och köpte en klänning på Kista. Som gick sönder, en knapp ramlade av. Den går inte att sätta dit. Typiskt. Middag hemma hos Familjen Rosenqvist, inrullad kyckling, klyftpotatis och avancerad sås, kvällen till ära. Kyckling kan man äta mycket av. Utan att tröttna. Glass med saker som man kan grilla över elden. Vet inte hur det stavas. Så jag struntar i det, det är inte så viktigt. (Tyvärr) fick jag inte alls någon positiv inställning till Melodifestivalen i år heller. Det borde inte få kalla sig Melodi-festivalen. Ingen där har talang nog att skriva en sång med en trallvänlig melodi i. Man hör inte texten, man hör inte musiken. Man hör oväsen, och ser extremt fula och missanpassade dräkter. Haha. Nu är det kapat. Lördag blev det myspys, mitt i natten och söndagen också. Fast allt kan bli så hemskt. Jag kan bli så glad, och jag kan bli så ledsen. Jag vet inte hur allvarligt det är, i mig. Jag behöver i alla fall inte läggas in på sjukhus. Och tur är väl det. Dumt, är vad det är. Fula fiskar. Finns det gott om.

Varulvstjut.

Böld.

Jag känner mig bara likgiltig. Inför allt. Utom en sak.
Min tumör. Som bara växer och växer.
Sätter sig hårdare och hårdare, fast.
På att jag måste få den att försvinna.
Man dör ju av tumörer.
På att jag vill ha den kvar.
Men inte som den är.
Utan annorlunda.
Och det går inte.
Det vet alla.
Jag med.

Alla är lika mycket värda.

Fy fan för mig. Jag menar allvar. Idag har mina tvångsyndrom flytit upp till ytan igen. Jag har haft något att tugga på i munnen hela dagen. Elaka TandTroll. Vi har haft geléhjärtan med socker här på kontoret gårdagen till ära. Egentligen tycker jag att gelégodis är snuskpuskäckligt. Ändå har jag ätit, några. Ganska många. Är jag knäpp? Ja, lite. Så massa fejkchokladbitar från Ica, som låg och skräpade i min väska. Usch. Mina tänder, och min mage har nog börjat ruttna nu. Mögla också. Fräsht. Men det kan inte hjälpas.
Jag har ingen lust. Men jag måste. Verkligen. På de goda stunder på jobbet, då jag har lite fritid från min olidliga stess har jag suttit och läst en hemsk blogg. Den handlar om Alfons, som var tre år när läkarna hittade en jättestor tumör i magen på honom. Tänk er en tennisboll, i en liten treåring! Han och hans familj berättar om deras kamp mot cancern. Det är så sorgligt, och läskigt. De är så starka, som klarar det. Trots att sjukdomen tar över hela hans kropp, ibland kan han knappt prata. Jag kan knappt hålla tårarna tillbaka. Vi har det så bra, vi som är friska. Det borde man glädjas åt lite oftare. Jag tror på honom, och hans familj. Att han överlever. Nog beklagat om det. Jag antar att jag måste säga något om Alla hjärtans skitdag. Jävla pissäckeldag det är, egentligen. För att alla människor som vunnit den fåniga lyckan i tvåsamheten, ska gotta sig med varandra och briljera, så att alla blir avundsjuka. Och prylaffärer tjänar kosing på fula saker. Det är så många fler som blir mer ledsna än glada. Känner ångest istället för kärlek. Det är en dag att sprida kärlek på, men bara om man har någon. Bara till de som har en kärlek, får hjärtan. På en skola i stan, har alla barnen studiedag på Alla hjärtans dag. De är lediga, alltså. Bara för att folk ger bort enorma rosbuketter, endast till de omtyckta, så klart. Eller på elakt skoj, till de som är mindre omtyckta. Jag får kväljningar av sånt. På människor, vi kan vara så avskyvärda mot varandra. I mig har Pärla satt sina tydliga spår, alla är lika mycket värda. Jag tycker att alla hjärtnas dag borde vara en dag där man ska sprida kärlek till alla, inte bara några speciella. Till alla, speicellt till den som behöver det mest. För fan. Min hjärtdag var perfekt, måste jag ändå medge. Jag fick vara med mitt hjärta. Men jag fick inte ett piss, och tur är väl det. Jag hade bakat jättegoda muffins, choklad. Med symboliska hjärtan på. Den mest lyckade maträtten jag någonsin lagat. Pannbiffarna kan slänga sig i väggen. Film: Myrmobbaren. Väldigt bra och lärorik för folk som är elaka mot andra. Massa gos och mys. Och jag vill alltid somna så. Dessvärre. Nu får det vara nog, med mitt pladder.

Längtar.

Än så länge har jag ett poäng. Jag har målat mina naglar. I den klassiska orange-röda färgen. Det känns mycket bättre. Men om jag ska vara ärlig, tror jag att den poängen försvinner, eftersom det aldrig blev någon prommis när jag kom hem från jobbet. Minuspoäng är väl att ta i. Det var så rått och kallt och mörkt när vi kom hem. Vad begär man av mig egentligen? Jag städade mitt rum i alla fall. Men det är lika stökigt igen, eftersom jag inte hann bädda sängen i morse. Det var lättare när man gick i skolan. För att man nästan aldrig var i skolan, här är jag jämt. Åtta timmar om dagen, fyrtio timmar i veckan, större delen av mitt liv alltså. Undrar hur det kommer gå för mig imorrn, med muffinsarna. Jag får ta ut lite flex den här veckan, så jag ska nog gå tidigare imorrn, och på fredag. Hoppas det går bra. Ikväll ska jag laga middag åt alla. Pannbiff, potatis och sås. Det går säkert också bra. Bra hit och bra dit.

Pant 1 kr.

Jag hatar att vänta. Att vara tålmodig. Tid är överskattat. Iof. Vetenskapligt bevisat, en bra medicin, men fy så tråkigt. Så frustrerande. Det ska du ha klart för dig. Idag ska jag gå på en långpromenad, när jag kommer hem, till Sofie sedan till Rondellen och lämna tillbaka filmerna som vi har hyrt. På vägen hem tänkte vi köpa med oss två sallader att festa på. Denna vecka skulle jag vilja hinna med massa saker. Små saker. Petitesser men ändock. När jag ändå måste vara tålmodig. Så varför inte?

♥ Måla naglarna.
♥ Klippa håret.
♥ Färga håret, vitt kanske? (Bara min bajsbrun-grå färg försvinner.)
♥ Rensa ur min garderob. (För andra gången, nejdå, jag skjuter inte upp saker.)
♥ Handla strumpbyxor.
♥ Träna Yoga, Spinning och gymma.
♥ Sola.
♥ Äta Sushi eller Pongmat.
♥ Träffa Hannah och min gullkusin, som jag aldrig träffar nu för tiden.
♥ Baka muffins till Alla Hjärtansdag.

Undra hur många poäng jag får?

Det är inte törnet som sticker dig -
det är du som sticker dig på törnet.

Japanskt Ordspråk.

Sagor.

Min helg. Måste arkiveras, dokumenteras. Till eventuella bevis. För framtiden. Fredagen fortsatta, tiden stannar ju aldrig. Som tur är, kanske. Jag hann ta på min kalaskläder innan det bar av till Uppsalas vilda studentkvarter. Ett städat kalas blev det, med hemmagjorda pizzor man fick kombinera själva, med diverse pålägg, bland annat salta fiskar. Godis alltså, jag provade aldrig själv, men av att döma reaktionen var det inge vidare. Folk från Kalmar är alltid lika roliga verkar det som, jag har bara fått smak av det i alla fall. Jag saknar en sådan fläkt på jobbet. Vi tackade för oss, och drog in på Vilda Väsbys värstinghak. Bland gangsters, 40-taggare och allmänna fyllon. Minst sagt lustigt. Trots mitt utbrott, på kylan och en desperat man i sina sämsta år. Jag var rädd ett tag att jag skulle behöva amputera min ben av mina kylskador. Men dom fungerar igen. Punkt. Lördagen vaknade jag och var arg. Jag vet inte varför, förmodligen från gårdagens bravader. Men jag lättade upp stämningen med att handla av mig lite, Hannah blev min följeslagare. Hon slog mig inte. Vi åt god lunch istället. Och hemma, köpte vi vindruvor, godis och hyrde Offside och Hey Baberiba. Det skrattar man av. Innan jag gick och la mig, hämtade jag min lilla bror, som var lite rund om foten, men inte farligt. Jag sov gott, när jag blev väckt av min dröm. Allt som jag vill höra, och lite till. Jag är inte riktigt klok. Jag vet ju att det inte skulle hända för mig. Ingen av dessa två uppställningar. Utnyttjad. Mer eller mindre. Av goda eller onda själ. Välj själv. Jag väljer mindre och goda. För det ända som är bra är ju min hemlighet. Så har det alltid varit. Ska det aldrig ta slut? Inte om man är så lättlurad som jag. Men det är inget att deppa över. Snart sitter jag här och gnäller, vi får ta det då istället. Jag skulle göra om det. Men säg aldrig så igen. Det för ont i mig än. Jag avskyr dom orden. De är så fula, så elaka. Äckliga.


Blä.


Avklarat.

Idag har varit en riktig frossardag. Sådana dagar är goda. Prova. Frukosten var visserligen näringsfattig, en ynka liten rostad macka, och en pyttelitet glas O´boy. Men en mellanmålmacka på jobbet blev det klockan, jag vet inte när. Lunchen däremot, var inte att leka med. På en buffé jag aldrig hört talas om fanns, vid Friskis & Svettis-hallen. I mitt sällskap fanns Holger, Andreas, Steve och Magnus. I en vänsterbil. Det kändes konstigt. Men det funkade bra, som vanligt. Jag åt mest av alla. Sallad, älgbiffar och rotmos, italiensk pasta, lax, rostade potisklyftor och rotfrukter, och sist men inte minst ris och kyckling i curry. På samma tallrik! Det var ett misstag, men det var gott, alltsammans. Jag orkade inte äta upp allt, dock. Till efterrätt bjöds det på morotskaka. Delikat. Min mage är som en badboll nu. För till fikat fanns det två bullängder. Illa. Men oj, så gott. Längesedan jag var så sötsugen. Kanske för att jag har sockerbrist i min kropp. Man vet aldrig. Ikväll vet jag inte vart det bär av. Till Uppsalas vilda gator. På kalas, kom jag på nu. Herre min gud, hur ska detta sluta. Förmodligen kommer det bjudas på tårta och diverse annan kalasmat. Kanske på akuten, tack vare en kraftig sockerförgiftning. Men vet inte det heller. Helst av allt skulle jag åka hem och goas ner mig i mina kuddar, med en kopp te hela kvällen. Men det är hemligt. För vi ska kalasa hela kvällen. Jag kommer nog ur min trans så småningom. Appropå det, har det inte regnat på mig idag. Det har varit vackert väder på kontoret idag. Fredagar är bra. Äntligen helg! Vilken berfriande känsla. Bara smutsen saknas. Jag har fått för mycket av det goda. Även fast det inte smakar gott alls.

Jag skulle vilja tillägga, min konstiga dröm. Jag somnade klockan 21.00 igårkväll, och det gjorde jag rätt i. Jag vaknade av mig själv, innan klockan. Helt utvilad. Det är inte ofta. Tacka gudarna för det. I alla fall. Jag skulle gifta mig, och mitt extremt optimiska jag sköt upp allting. Så dagen innan, hade jag varken klänning, någon ide om mitt hår, eller sminkning. Ingen tårta, inga gäster, ingen kyrka. Jag minns inte ens om jag hade en karl ens. Och alla tjatade på mig, att jag skulle fixa. Panik, var det med andra ord. Jag antar att det är en pik, till mig att förbereda mitt riktiga bröllop i god tid. Okejdå.

Lögnhals.


Din mun viskar vackra lögner.
Mot mina läppar.
Mot min hud.
De smakar så illa.


Men det är bara en lek.
För under huden,
håller jag i dina ord.


Betraktar dem,
sparkar på dem.
Skrattar sedan, gällt.
Åt deras livlösa kroppar.


Tyg-tankar.

Jag väver.
Mina känslor.
Sköra trådar,
av hopp och minnen.
Det skyddar mot,
kalla tårar.
Som droppar,
ner från himlen.
Fryser till is,
när de nuddar,
den hårda marken.
Som jag så många gånger,
slagit i.


Blankt.

Jag kanske lät lite väl neggig i min sista, punktlista. Som att jag skulle ha svårt att klara av människor? Absolut inte. Jag tycker om människor, jättemycket. Men jag var ju i den fasen på dagen, då dessa problem dyker upp. När jag sitter i smeten, och tänker. Jag ger alla en öppen och ärlig chans. Jag är aldrig elak mot någon. Jag vet inte hur man gör. Men nu känner jag mig elak. Inte elak. Men jag har så lätt för att visa hur jag känner. Om jag är arg och ledsen, så märks det så tydligt på mig. Om man känner mig, inte annars. Jag som hade hundra punkter att säga om varför, jag hade blivit sur. Allt försvann. För jag vet ju att allt som jag blir irriterad, sur, arg och nere av beror på mig själv. Andra kan påverka mig, men jag väljer själv om jag vill bli påverkad. Och nu verkar min hjärna ha väldigt lätt att bli påverkad. Kanske för att jag har stannat. På min stig, och är elak mot mig själv. Ja, då kan jag faktiskt vara elak. Det är inte bra. Det måste finnas en anledning, till varför jag känner att jag måste vara som jag är. Men hur jag än tänker och vrider på det, kan jag inte komma på det. Det är något som sitter i mig själv, som speglas. Sa mamma. Förmodligen. Idag, gick det för långt. Jag orkar inte sitta med ett mörkt moln, som bara jag kan se, över mig på jobbet längre. Jag ska vara glad. Imorgon får ingenting göra så att jag får en negativ sinnesstämning. Inte ens när man är som packade sillar. Jag får andas ut det. Så fort jag kommer hem, ut ur den där hemska förgiftade kuren, blir jag ju glad, och sprallig och skrattar. Nej, jag förstår inte.



Pladder.

Vad knäppt det blev.
Sa jag.
Men, det gör ingenting.
Ibland.
Sa du. 
Sen försvann vi i natten.
Och hittade aldrig tillbaka.



Jag tycker inte om ibland och kanske. Bara ibland. Snart har det gått hela sex veckor av det nya året. Hur går det med mina nyårslöften, jag så vackert predikade för er. Jag skulle inte vilja påstå att det har gått helt åt skogen. För hård får man faktiskt inte vara mot sig själv.

  • Angående mina kostintag: Jag ska börja med att brilljera lite. Inte en endaste måltid på varken Donken eller BK! Det är starkt jobbat. Dock har det blivit en och annan kebab, många sallader och några pizzor. Med dessa kan man med gott samvete räkna på en hand. Finare mat räknas väl inte som hälsoskadligt. Sallader kanske inte heller. Om man tänker efter. På jobbet finns det inte en chans för mig att småäta, tyvärr, och som tur. Min absoluta favoritsysselsättning. Ja, än så länge ligger jag väldigt bra till. Inte för att det märks någon betydande skillnad på min hälsa, men man får ju hoppas att min insida är fräsch. Nu när jag försöker minnas, vad jag stoppat i min mun, under en så lång period. Kan jag inte komma ihåg alls många godisbitar heller. Glass slinker ju ner med jämna mellanrum. Men det är ändå "ganska" nyttigt. Inga chips- och dippkvällar alls. Det har inte varit på tal ens. Vi är mer inne på en lösgodisperiod. Bättre eller sämre? Det är inte upp till oss att avgöra.

  • Angående min mortion då? Jo, ett Satskort inkaserat, helt gratis. Det slår ju alla rekord. Än så länge har jag varit nere och tränat minst två gånger i veckan. Det måste hållas. Helst trappas upp. Jag fick sådan ångest, när jag såg en äldre dam, runt 45 kanske. Som sa, att nu, nu smäller det. MInst tre gånger i veckan ska hon ner och träna bort fläsket. Hur mpnga gånger har inte hon och alla andra gropiga människor sagt det? Miljoner. Det får inte hända. Än så länge är mitt fläsk, mer eller mindre osynligt. Vad väljer jag, träna i förebyggande syfte och slippa att det bryter ut. Få in en sund vana och se kondition som en självklarhet. Eller drunka i mitt överflödiga späck om några år. Jag väljer det första. 

  • Resten av mina löften, har gått mindre bra. Jag är fortfarande bitsk, lättirriterad och arg ganska ofta. Mer ofta än sällan. Jag stör mig något otroligt på vissa personer, och det går ut över mig. När jag går runt och hyser agg. Det ger mig en möglig aura. Som är motbjudande. Man behöver inte tycka om alla. Man får till och med tycka illa. Jag ska inte störa mig, irritera mig och äcklas. Alla människor är olika, och mer eller mindre lärorika och intressanta. Hur vore världen annars? Dålig. Men vad gör man? Man får helt enkelt bara lära sig att sluta bry sig. Se fram emot bättre tider, och förtränga allt man tycker är jobbigt ur nuet. Så att man kan trivas. Jag vet ju hur lycklig jag är när jag är glad. Min inspiration går upp och ner, och mina mål och drömmar skrämmer som såväl lockar mig. Det är svårt att vara jordnära. Säker och trygg, hela tiden. Mitt jobb är en katasrof. Jag sitter och låter min hjärna bli ett litet, litet russin. Det finns inget att göra.

Nemi har en bra livsyn,
i Dagens nyheter,
om någon läst.
Bättre med livsnjutning
än självdiciplin.
Det tycker jag med.


Färd.


Ta tag i mig.
Med dina naglar.
Tvinga mina ögon.
Att drunkna i dina.
Det gör så ont.
När din kropp,
tynger mot min.
Och du viskar,
att du vill stiga av.


Videoklipp.

Jag är chockad. Angående hur man ska hanskas med hår. Jag är en extrem hårmisshandlare. Man får inte borsta håret när det är blött. Det skadar håret jättemycket. Jag gör det varje gång jag duschar. Vilket är väldigt ofta, och om jag ska borsta mitt hår ändå. Måste jag har vatten först. Det går inte annars. Så det ser jag ingen lösning på. Tyvärr. Hårimpackning, är tydligen inte superbra balsam, utan ska användas som schampoo, i hårbotten. För att hur ens hårbotten är, är håret. Och balsam ska man bara ha i topparna, absolut inte i hårbotten. Men det visste jag redan. Hur ska man ha koll? Dö, inte fula hår. Fast det redan är dött. Men ramla inte av. Det blir bara tunnare och tunnare, och förut kunde det inte ens bli fett, hur länge jag än struntade i att tvätta håret, nu blir det fett på en dag. Nästan. Känns det som. Panik! Jag måste alltså köpa en bra sats med hårprodukter. Sen vill jag gör någonting med det. Få det lite ljusare. Kanske lite guldslingor. Eller något annat retro. Mitt hår är så tråkigt. Jag går aldrig till frisören. Tråkigt.

Jag måste få ut lite av min frustration över det hemskt upprörande avsnitten i Grey´s. Hur kan dom göra så? Nej, jag får tuppjuck på det där. Och nu måste man vänta till någon gång i mars, för att få se hur det ska sluta. Typiskt. Gårdagen var inte bara upprörande. Den var god också. Finmiddag på tu man hand med frugan. Jag tog en delikat rätt, Tandori Chicken. Sedan fick vi godis, och glass. Men det åker av idag, på våran hetsiga powerwalk och som avslutning yogan. Jag somnade gott, när jag hört varma ord. Eller sett. Men ändå drömde jag en fruktansvärt irriterande dröm. Där jag bara kan titta på. När du tittar på mig med apati. Det kan tröstas med materiella ting.)

Kamera.
Ipod.
Dator.
♥ Slingor i håret.
♥ Rensa ur garderoben.
♥ Leta efter roliga kurser att söka till.
♥ Måla. Antagningsprover.

(Kursiverad text, är inte livsnödvändigt i mitt liv, men jag vill ha. Lite lyx-partiklar.)

En grej till bara, gott folk.

Dölj inte dina talanger.
De gavs till dig för att användas.
Vad är väl ett solur i skuggan?

Benjamin Franklin

Slåss inte.

Du har bankat i mitt hjärta, hela natten.
Bett om att få komma ut.


Jag hade släppt ut dig,
om jag bara kunnat.


Du är inte välkommen.

En dag av tystnad avklarad. Det var inte så svårt. Mina ben är hemskt möra idag. Av ett hemskt jobbigt spinningpass. Med två branta uppförsbackar. Att jag kan gå idag är otroligt. Det snöar mjöl, idag. Sån snö som vill in överallt. Jag minns bara ännu tydligare vad det är som fattas i mig. Fattas mig. En töntig liten pusselbit, som man måste ha. Alfons katt heter pussel. Jag vill ha en liten kissekatt. Igår åt, vi glass och banan. Till efterrätt, och jag är en aning lugnare inför The Mongoday. Eftersom jag har en dejt.) Yes, och nu är ni nyfikna. Men det kan inte hjälpas. Ikväll är det Dans-step. Och ballerinakex är goda.

Kära lilla vän.  


Helvete.

Snart är det Alla Hjärtans skit Dag. Jag hatar den dagen. Skarpt. Med rätta och med måtta. Hemska dag. Men när jag tänker efter nu. Vad som hände egentligen, har jag glömt bort det mesta. Hur hemskt det var. Jag har bara en olustig känsla kvar. Därför vill jag bli tagen med storm, av en riktig gentleman. Men sånna finns inte. Det kanske blir vändpunkten. Men sen kom jag på hur larvigt det kan bli. Så nu har jag ångrat mig. Jag ska sitta hemma själv, och förtränga alla hjärtan. Med glass och chokladsås. Kanske maränger, och banan också. Det får man.

Det gick för fort. Det bubblar i min mage.  
Jag tänkte att det kanske skulle vara som att ladda batterierna.
Tanka på lite bensin.
Men icke!
Mycket, vill ha mera.

Jag har en väldigt stark känsla av att motsatsen till kärlek inte är hat - utan apati. Leonardo Buscaglia

Först tyckte jag att det var ett tämligen larvigt citat. Vem bryr sig. Men ärligt talat. Om jag har förstått apati rätt, alltså att man är apatisk. Likgiltig. Så stämmer det väldigt väl.

Återvinning.

Det är något som inte stämmer. Alls. Det är magiskt. Fredagens bravader visade sig vara mest fika, gott fika. Hemmagjorda semlor. Men det var nog lika bra. Jag somnade innan jag ens hann gå och lägga mig. Typiskt. Lördagen blev det vandring, på stadens torg. Tämligen fina tavlor, för att vara akvarell. Men ingen bräcker Pettson och Findus konstnären. Jag skulle inte vilja påstå att jag klarade mig lindrigt undan. Det finns ju så hemkst mycket fina saker, som jag inte kan låta vara. Gå till spillo. Det vore väl för synd. En väska, som är blå. Tre stycken klänningar, från gissa vart. En schal, två halsband, örhängen och trosor. Ja, nu får det vara nog. Ett saftigt fika, och två gratis semlor som kladdade ihop, innan vi hann äta upp dem. Men vad gör väl det om hundra år. Ingenting. Jag valde den lila klänningen och en sallad. Istället för pizza, eftersom jag tycker det är godare. Tack vare mig, slapp vi svälta. Vi fick noga höra hur jobbigt det var att vara kissnödig. Kan tänka mig det om man kissar ut ett mjölkpaket. Sen dansade vi hela kvällen. Och var lycka i alla sina dagar. Men jag ramlade och slog mig, inte speciellt mycket, straxt innan min dörr. Jag köpte ingen kamera. För dom har ju inte öppet på helgerna, om jag minns rätt. Sen var det alltså redan söndag. Och jag fikade en banana split med R och fick ont i öronen. Men det var trevligt. Framförallt gott. Sen visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Det finns så många vägar att ta. Jag tar den jobbigaste. Det är min policy. Egentligen är det hemligt. Men jag berättar det ändå. Först tänkte jag att jag skulle be om ursäkt för att jag med jämna mellanrum började gråta. Men det tänker jag inte göra. Jag var ju ledsen, med jämna mellanrum, när jag kom på syftet. Jag har lätt för att gråta. Det är sån jag är. Ja. Det känns lika bra, som det skulle kännas att vinna 80 miljoner. Då kan du tänka dig. Underbart, så att man får tårar i ögonen. Men mest för att är så sorgligt. Och nu står mina tankar och minnen, mig upp i halsen. För det känns inte verkligt, att säga hejdå. Men vi är finast i världen i varandras ögon. Och det är inte jätte, jättelänge tills nästa gång. Det är mission impossible. Att lyckas. 

Solsken och fågelsång.

Min helg. Måste jag planera in i minsta detalj. För att inte bli besviken. Eller arg. Det håller inte. I längden. Jag måste vänta så förbannat länge. På ingenting. När jag kommer hem, ska jag duscha, eller kanske bada. Tända ljus i mitt rum, för det blir man lugnare av. Klä på mig fina kläder. Äta god middag. Sen semmelparty. Som jag sa. Du lyssnar inte på vad jag säger. Det är så tröttsamt. Blä. Jag orkar inte säga allt hundra gånger. Jag mår illa. Om jag tänker för mycket. På det. Känselapa. Sen, ska jag hem och sova i min säng helt själv. Det ska bli så skönt, jag kan ta upp hur mycket plats jag vill! Eller inte. Lördag: Vernisage på söder. Handla massa fina saker, så att man blir glad. En kamera. Sen ska jag ta massa kort. Men längre än så här kan jag inte tänka. Det får räcka. För sen är det ändå en evighet kvar. Till alla tårar. Och några kramar. Kanske.

Nej, nu får jag fan ta och skräpa till mig. Med mina neggoattityd. Okej. Det är inget att skämta om.


Stabilt Sidoläge.

Fast om jag är arg. Så är min bästa medicin att prata bort det. På jobbet blir Dan mitt offer, för mitt svängiga humör. Idag har jag inte varit att leka med. Jättearg, och jätteglad. Det hjälper inte att ta promenader på mig. Stopp. Jag har nu fått ett kompetenskort för att jag är en hjärt- och lungräddare. Det är lite häftigt. Så att jag kan rädda någon som är i nöd. Men hoppas, hoppas att jag inte behöver använda mina nya kunskaper. Det var mycket att lära sig. Svårt, tungt men jätteintressant. Alla borde lära sig det, man kan rädda många liv genom det. Jag har också fått lära mig hur man släcker eld med pulver- och skumsläckare. Det kan vara bra att kunna. Kanske skulle jag satsa på livräddaryrket? En av branmännen sa att verkligen hade handlag för det. Haha. Tiden går fort ibland, och hemskt långsamt ibland. Igår var jag och Frugan valpvakt. Dom var urgulliga. Ni skulle sett. Dom har inte ens öppnat ögonen än, och bara ålar runt. Mammahund Mira är en väldigt sallskapssjuk hund, hon ska vara med en hela tiden, helst på en. Synd att hundar luktar illa. Vad ska man ta sig till med dig ibland? Det kommer sluta med ilska, det här, i alla fall. Det är lättare att försvinna, om man är ilsken som ett bi. Än, om man väntar på bättre tider. Ikväll blir det bra tider. Semlor hemma hos Sofia, som snart ska åka iväg till fjärran land. Jag blir kallsvettig av att tänka på det, blä. Jag åkte i en rosa-vit ford till jobbet idag.

Adjö. För gott.

Nej.

Det är inge roligt.